За жените, мъжете и още нещо …

Color blocking за красив интериор

Чували ли сте за термина Color blocking? Той се отнася до правилното комбиниране на цветовете и буквално се превежда блокиране на цветовете. Тоест насочва да се използвт само такива комбинации, които дават положителен ефект и да се блокират останалите нюанси.

Според значението си Color blocking се използва в модата, дизайна и интериора, при който различни блокове от ярки и наситени цветове се комбинират по визуално привлекателен начин. Тази техника създава смели и динамични комбинации, като използва контраста между цветовете за постигане на визуален ефект.

В интериорния дизайн, color blocking може да се приложи на стени, мебели, аксесоари и текстил. Един от най-честите начини за приложение на color blocking е чрез боядисване на стени или мебели в различни цветове и създаване на геометрични форми.

Ако ви е станало интересно, споделям с вас няколко съвета как да използвате color blocking в интериора:

Изберете няколко ярки цветове, които се допълват и са в хармония помежду си. Можете да използвате контрастни цветове като червено и зелено, синьо и жълто или комбинации от ярки нюанси на един цвят.

Разгледайте пространството и определете къде и как ще създадете блокове от цветове. Можете да ги приложите на стени, мебели, акцентни детайли или подови настилки.

Използвайте различни размери и форми на блоковете, за да създадете динамика и интерес в пространството. Можете да комбинирате големи и малки блокове, вертикални и хоризонтални форми или геометрични фигури.

За да избегнете прекомерна наситеност и създадете баланс, комбинирайте ярките блокове с неутрални цветове като бяло, сиво или черно.

Ще пробвате ли?