За жените, мъжете и още нещо …

От почивка до почивка и ЕОС Матрикс

Много обичам да пътувам. Всеки път, когато имам възможност или компания, с която да посетя определена дестинация, правя всичко по силите си, за да успея да отида и да се насладя на различен свят, храна и хора. Да, обаче тази моя страст, както сами разбирате, е доста скъпа и получих ценен урок от ЕОС Матрикс.

С това започва и моят разказ за едно прекрасно пътуване, което в крайна сметка завърши с един незабравим урок за цял живот.

В самото начало на моята история стоеше идеята за пътешествие в централна Европа. Събрахме се няколко приятели и решихме, че искаме да се впуснем в това пътуване и да посетим държави и градове, които винаги сме искали. Малко по малко започнахме да планираме екскурзията и да купуваме самолетните билети, нощувките и прочие. Почти неусетно се стигна до датата на заминаването, а аз нямах достатъчно налични пари, с които да си покрия ежедневните разходи на местата, които щях да посетя. Трябваше да реагирам бързо. Затова отидох в първата фирма за бързи кредити, която ми попадна и взех кредит, за сумата, която смятах, че ще ми бъде необходима.

Пътешествието ни мина зашеметяващо. Спомените, които създадохме през тази една седмица ще ме топлят дълго време. Завърнах се с нови сили и вдъхновение и някак си, между еуфорията от пътуването не съобразих, че трябва да внимавам малко повече с разпределянето на личните финанси. Дните си минаваха, а аз продължавах да харча по същия начин. Бяха минали вече няколко месеца и други мои приятели ми предложиха да се присъединя към тях в друго интересно пътуване и аз, без въобще да се замисля, се съгласих и започнах да планирам заминаването. Но точно тогава получих обаждането. Служителка по събиране и управление на вземания в ЕОС Матрикс ме потърси, защото просрочения кредит  към кредитора ми вече беше изкупен от тях.

За тези от вас, които не знаят, ЕОС Матрикс е най-голямата колекторска агенция в страната, която съществува на българския пазар повече от 16 години. Тя е част от международната финансова група EOS Group.

Първото нещо, което направи служителката на ЕОС Матрикс, след като се представи, беше да попита за причината за забавянето от моя страна. Срам, не срам, реших, че е най-добре да кажа истината, а това беше правилното ми решение, тъй като на базата на предоставената от мен информация, служителката на ЕОС Матрикс изготви план за изплащане, който тя съобрази с реалните ми възможности и всъщност благодарение на това успях да покрия задължението си.

Разбира се, трябваше да се откажа от идеята за новото пътуване, но това ми беше урок, който никога няма да забравя.