За жените, мъжете и още нещо …

Любов ли?

Много пъти съм се питала дали в хората все още съществува онова истинското чувство, това с пеперудите в корема и безусловната, саможертвена любов.

Честно казано в материалния свят , в който живеем вече силно се съмнявам, че все още го има това усещане. Хората са станали толкова меркантилни и егоистични, че в такава среда няма как да вирее любовта. Какво предизвика тези мои разсъждения? Попаднах на една статия за едно младо китайско семейство, което пътува по работа за Тайланд, но решават да се разходят в един от скалистите паркове. Тогава мъжа бута младата си съпруга, която е бременна с тяхното дете и тя пада от 34 метра височина. Като по чудо жената и бебето оцеляват. Помислих си какво ли би подтикнало този човек да убие не само съпругата си, но и собствената му плът и кръв. Оказва се че всичко е за пари, за да наследи нейното наследство, което никак не е малко. Не знам до колко е достоверна тази статя, но вче нищо не би могло да ме изненада. Ставаме свидетели на толкова подли и гнусни постъпки, че вече сякаш ги приемаме като нещо естествено, а то всъщност не е така и това е много тъжно. Хората са толкова фалшиви, че всеки един момент очакваш болката от ножа в гърба. Няма го истинското чувство на уважение, всички те уважават на върха, а когато си на дъното няма кой да ти подаде ръка.

Все пак не всичко е толкова отчайвощо, все още има добри и състрадателни хора, истински, такива, които си струва да познаваш, но вече са на изчезване.