За жените, мъжете и още нещо …

Дигиталните номади се увеличават през 2023?

След всички изпитания, през които преминахме през изминалата година – Covid пандемията и локдауните, нормално е сега хората да искат да пътуват по-често и сякаш да си върнат отнетото време. Поради тази причина вероятността за култивиране на начина на живот на дигиталните номади е изключително висока. Знаете кои са те, нали? Освободени хора, на които им е нужен само интернет, за да могат да работят от всяка точка по света. Ще ги видите на плажа с лаптопа, на палатка с таблета или дори на ски пистата. Това са фрийлансъри, които изкарват доходите си извън пределите на скучния офис. И това е страхотно, нали?

Все повече хора търсят свобода и самоопределящ се живот – без работа, без шеф, без досадно работно време.В момента има около милион души по света, които следват начина на живот на дигитален номад. Цифровите номади работят от разстояние, под формата на дистанционна работа, вместо да присъстват физически в централата или офиса на компанията.

Начинът на живот на цифровите номади стана възможен благодарение на различни иновации, включително управление на съдържанието, достъп до интернет, смартфони и лаптопи.

Икономическата криза от 2020 г. пък доведе до нарастване на отдалечените работници, които избират да работят в нови щати или държави. Цифровите номади не са непременно само млади хора. Според проучване средната възраст е 35 години.

Но през 2023 г. нещата ще станат още по-екстремни. Хората не трябва просто да прекарват времето си в страни като Испания, Португалия или Индонезия, те трябва да прекарват все повече време в страни, които никога не са могли да си представят, че ще посетят и работят, например Азия, Африка. Освен това родителите все повече ще трябва да избират глобалното образование чрез пътуване. Поради това децата често ще се обучават онлайн у дома.