За жените, мъжете и още нещо …

Източникът Уикипедия

wikipediaДобре, че има Уикипедия. Това невероятни кътче в интернет пространството сближава човека със знанието, така както никога преди. Днес всеки може да направи справка, да потърси важна за реферат или друга домашна работа информация.

Но… често слушам, че в Уикипедия се допускат грешки. Нормално, все пак и тя се съставя от хора. Плюс това е в уеб пространството. Басирам се, че в нея пишат съставители на статиите (а не специалисти в съответната област), които черпят информация от други разни източници и ако някъде има грешка, тя просто се пренася. Затова, при писане на сериозни трудове за по-сигурни посетете на библиотеката. Не, това не бива да се смята за отживелица. Независимо Уикиепдия, все пак не трябва да забравяме, че тя е просто един информационен справочник, който не заменя трудовете на великите умове.

А Уикипедия запазете, за да обогатявате общата си култура, защото трябва да сме и умни, не само красиви. Всякакви любопитни факти могат да ви бъдат от полза. Ето, например, едва ли знаете, че днешният 4-ти юли е само един от многобройните празници на Независимостта с които е изпъстрен юли…