За жените, мъжете и още нещо …

Красота от природата със зехтин

Фирма Вивекта е официален дистрибутор на висококачествен зехтин Urzante за България. Испанската марка се откроява с над 60-годишна история, а продуктът може да се намери в търговските мрежи на над 60 страни от цял свят.

Качествените продукти, които слагаме на трапезата си, са от особена важност за цялостното здраве на нашия организъм. Познат още от древните гърци, зехтинът се е превърнал в основна съставка на нашите ястия и разкрасителни продукти. Да, в една огромна част от съвременния тоник за кожа, коса и нокти се съдържа зехтин. Това не е случайно, тъй като полезните качества на този продукт правят кожата гладка, мека и красива. Изключително е популярно още от древността кожата на лицето да се третира със зехтин, за да може да се съхрани нейната мекота, еластичност и свежест. Вече хилядолетия наред помага на жените в безмилостната борба с времето и следите, които оставя.

Неслучайно този продукт се нарича още „течно злато“ и „храна на боговете“. Богат е на антиоксиданти, витамини A, D, E, K, и е прекрасно средство за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, диабет, затлъстяване. Употребата му намалява холестерола и прави кръвоносните съдове по-еластични.

Ето как зехтинът се грижи както за вътрешния баланс, така и за външната красота. Но, за да бъде максимално полезен, той трябва да е с гарантирано качество и произход. А точно поради тези му полезни свойства, често на пазара се появяват „фалшиви“ продукти.

Качеството на зехтина зависи от сорта на маслините, от които е направен, както и мястото, на което са отглеждани. Разбираемо е, предполагам, че ако си купите зехтин с маслини от някоя скандинавска държава, няма как да очаквате той да има необходимите качества и свойства. Местата, на които се отглеждат идеалните маслини,. за наистина полезен зехтин са, Испания, Гърция, Италия, Турция, Тунис, Португалия и други топли държави.

Един от най-висококачествените зехтини е този на Urzante, който се произвежда в Северна Испания. Той може да се намери на българския пазара, благодарение на дистрибуцията на фирмата на Васил Лазаров Вивекта. Маслините, от които се добива зехтин Urzante, се отглеждат в долината на река Ебро, а водещо за производителите е качеството и уважението към земята и нейните плодове.