За жените, мъжете и още нещо …

Правилото за слънцезащитата

Няма как с идването на летните месеци да не засегна темата за нанасяне на слънцезащита. Сигурно вече ви е омръзнало да го четете навсякъде, но е необходимо да я използвате всекидневно, дори и вкъщи, дори и в мрачно време.

В днешния текст ще ви споделя съвети за това как да разберете колко количество от продукта е достатъчно и как да изберете добра слънцезащита.

Първо започвам в насоки към това какъв крем да вземете. Иска ми се да уточня, че слънцезащитата няма да омазни или навреди на кожата ви по какъвто и да начин. Затова избирайте продукт, който е само с тази цел, а не е комбиниран с крем за лице или фон дьо тен например. Причината е, че щом на козметичния продукт е упоменат фактор, то това означава, че реално той е с поне 20-30 фактора по-надолу. И няма как тази защита да ви е достатъчна. Само вметвам, че масово на корейската козметика пише, че е с фактор 50+, но се доказа, че не покрива европейските стандарти. Затова бъдете бдителни и винаги използвайте като отделен продукт слънцезащитата.

Следващата важна стъпка е да нанасяте в правилен ред козметиката си. Запомнете, че защитният крем се поставя най-накрая, точно преди грима. Ако го сложите на по-ранен етап, то лишавате кожата си от приема на полезни съставки от крема и минимизирате неговото действие.

А за да сте сигурни, че сте сложили правилното количество защита, то веднага ви споделям правилото. Забравете за поставяне на точки креем по лицето или пък за нанасяне на дланта и прочие. За целта ви трябват показалецът и средният пръст, като ги поставите в позиция мир. След това по дължината им нанасяте от продукта и го поставяте на двете бузи. Оттам нататък разнасяте по останалата част на лицето.

Ето по този начин може да се чувствате защитени не само от появата на слънчеви петна, но и от рак на кожата. Не звучи много приятно, но е истината. Пазете се и се забавлявайте!