За жените, мъжете и още нещо …

Грим тенденциите за годината

Здравейте, дами! Как сте? Днес ще си говорим типично по женски и каква по-нежна тема да избера от грим и новостите около него за 2024.

Последните 5 години тотално се промениха тенденциите в нанасянето на грим и използването на козметични продукти. Виновни за това явление според мен са социалните мрежи, в които всеки специалист и любител споделят своите начини за нанасяне на продукти. И когато се появи нещо ново и свежо, то веднага се превръща във вайръл и става тотален хит.

Така както тънките вежди, после добре обрисуваните излезнаха абсолютно от мода, така вече са актуални по-плътните и естествени. За оформянето им, когато не са налице достатъчно косъмчета, се използва, разбира се молив, който да е с много тънък писец, за да рисува косъмчета.

Друг тренд е нанасянето на руж в по-топли цветове. Специфичното тук е техниката с потупване и то по цялата линия от едната скула, от окото до носа и след това огледално от другата страна. Ефектът е като на леко изчервяване, кокетно, романтично. Аз вече започнах да прилагам този начин на гримиране и мисля, че изглеждам доста по-свежа и дори по-млада.

Важно при грима е да не се състарявате и да използвате продукти, които на вас да ви стоят добре. За да разберете кои са те, са необходими знания, проби и идеи. Споделям ви и видео, от което може да почерпите опит и да експериментирате.

https://www.youtube.com/watch?v=jBQWd6DGVmg&ab_channel=MoiataKozmetika