За жените, мъжете и още нещо …

Мастърът на коктейлите

Коктейлите са изискани напитки и често са символ на стил и класа. Точно затова всяко добре реномирано заведение залага на тях. Но едни от най-добрите коктейли, които съм пила, са домашните. Защото има много любители на направата им и днес пиша в блога точно за тях.

В интернет могат да се намерят много клипове за това какво, как и защо трябва да се направи, за да се получи отличен коктейл. След като си наясно с основата, след това може да експериментираш. Има доста курсове, които може да зашиете при доказани професионалисти, за да тествате различни варианти на живо. Всъщност това и една много добра идея за подарък на близък човек, защото и изживяването е запомнящо се. 

Но ако имате самочувствието, че можете и сте истински коктейл мастър, то значи трябва да се включите в надпреварата за хоум мастър. Достатъчно е само да запишете готино видео, да го изпратите, след това публиката гласува, после журито и накрая се обявява победителят. Който също ще има възможността да участва в семинари за мастър класа за професионалисти.

Аз бих експериментирала и бих се забавлявала с направата на коктейл в някоя от категориите. Всъщност вече си го представям – как съм на плажа с приятели и на шезлонга забъркам любими съставки заедно с дехидратирани цветя. Това е и една от запазените ми марки. Обичам да ги слагам, защото отразяват женствеността ми. Също придават красота на чашата, допълнителен вкус и аромат. 

На вас харесва ли ви подобна идея и имате ли любими коктейли? На мен ми е любим авторският ми, но няма да ви казвам точните съставки, защото искам да го използвам в състезанието. Достатъчна беше тайната за дехидратирани цветя. Но все пак всеки си има своята запазена марка, нали.