За жените, мъжете и още нещо …

За по-добро усещане на тялото (част 2)

Осъзнаването на тялото може да бъде увеличено чрез ходене без обувки възможно най-често. Всеки, който редовно ходи бос, знае онова чудесно освобождаващо усещане, че вече не сте притиснати в неудобни обувки. Можете също така да опитате тази свобода на краката си с пълна голота в собствените си четири стени. Струва си да се грижите за тялото с кремове и други продукти. Не става дума само за това да поглезите тялото си, но и да се научите наистина да го обичате.

Освен това получавате по-добра информираност за тялото, ако се храните по-здравословно и спортувате достатъчно. Струва си да анализирате движенията и интензивно да изпитате работата на отделните мускули. Това усилие може да се наблюдава например при извършване на домакинска работа или при изкачване на стълби. За повечето хора тези внимателни наблюдения са изцяло ново преживяване, тъй като са ежедневни задачи, на които всъщност никога не сме обръщали особено внимание.

След като сте обмислили движенията малко по-внимателно, е време наистина да се движите повече. Танцът е един от най-добрите начини за това, тъй като има релаксиращ и освобождаващ ефект. Всичко, което трябва да направите, е да слушате любимата си музика на глас и да следвате приятното настроение с усетени движения и затворени очи. След това танцът обикновено идва сам и можете да оставите чувствата си свободни. Приятно усещане, нали? Дали характерът все още играе важна роля, ако емоцията е правилна?

Ако обичате да танцувате у дома , можете да отидете една крачка напред и да запишете клас по танци или да изберете друг спорт. Йога, например, е отличен начин за подобряване на осведомеността за тялото, но водната аеробика или скандинавското ходене също са препоръчителни дейности за значително подобряване на осведомеността за тялото. С правилния вид спорт се постига изцяло ново и преди всичко много интензивно осъзнаване на тялото.