За жените, мъжете и още нещо …

За по-добро усещане на тялото (част 1)

Важна предпоставка за добро самочувствие е да се чувствате комфортно в собственото си тяло. Много хора просто не се чувстват достатъчно привлекателни и според собственото си мнение са или прекалено слаби, прекалено пълни или просто непропорционални. Така че не е чудно, че все повече и повече хора се борят във фитнеса и опитват една диета след друга без успех.

В много случаи нашият идеал за красота зависи от други хора. Това може да е наш познат или известна личност. Когато се сравняваме с тези хора, не е изненадващо, че вече не се чувстваме комфортно в собствените си тела и че самоувереността, която сме постигнали с труд (въпреки последните няколко загубени килограма), отново започва да се колебае. Човек първо трябва да приеме тялото такова, каквото е, без да прави ненужни сравнения.

Вместо да се разочароваме от тялото си, трябва да помислим за ползите, които получаваме от него, независимо дали е „твърде слабо“ или „твърде дебело“. Можем да се движим в него, имаме възможност да регулираме теглото си чрез упражнения и хранене и преди всичко вече можем да допринесем за по-добро усещане с подходящо облекло или продукти за грижа. Така че тялото не е само месеста маса, а черупка, в която с времето се научаваме да се чувстваме отново комфортно с помощта на малки неща.