За жените, мъжете и още нещо …

Роклята – вечната женственост

Роклята – има ли по-женствена и по нежна дреха? За мен лично – не. Това е облеклото, което подчертава женската натура, чар и сексапил. Разнообразието от модели пък позволява да бъде носена по всяко време и за всякакъв повод.

Вечерните рокли например, обикновено се шият от много фини и деликатни материи. Коприната, сатенът и кадифето са типичните материали, а декорациите и акцентите от дантела и тюл са особено предпочитани.

По-ежедневните модели рокли обикновено са памучни, трикотажни или от тънко плетиво. Те също се намират в различни модели – къси или дълги, цветни или семпли, с декорации или изчистени. Напоследък забелязах една тенденция, която, като че ли все повече си поправя път сред роклите – джобове. И за моя изненада, освен красиви, явно са и практични. Това, което обожавам в ежедневните рокли е, че могат да бъдат носени с почти всякакви обувки, раници и чанти. Очарователно, нали?

Всъщност, реших да пиша за любимата дамска дреха, защото знам, че ще бъде избор за много жени по повод предстоящите коледни и новогодишни празници. Физическите и онлайн бутиците вече предлагат многобройни бляскави модели, с които всяка дама ще се почувства като принцеса. Нека обаче да разгледаме какви са вариантите и изберем подходяща рокля за случая.

Ако празнуваме със семейството, избраната рокля на първо място трябва да бъде комфортна и да не ограничава движенията. Подходящи са например модели с трапецовиден силует и средна дължина.

Ако посрещаме празниците навън или просто обстановката е по-парти, може да изберем между няколко модела. Най-предпочитани за коктейлните рокли – с брокат, пайети или друг тип декорации. Освен че привличат вниманието, те са доста актуални и атрактивни. Роклите с А-силует също и корсетни или къси рокли тип Baby Doll.

А вие избрахте ли своя празничен модел?