За жените, мъжете и още нещо …

Съвети срещу черни точки (част 2)

Пластирите за черни точки, известни още като ленти за лице или изчистващи ленти, се навлажняват с малко вода и се залепват върху засегнатите участъци от кожата. След време на експозиция обикновено десет минути, пластирите се отстраняват отново. Това ще отвори запушените пори. Пластирите за черни точки са добър начин за бърз ефект, но те лекуват само симптомите, а не самата първопричина, така че действат само за кратко време.

Маслото от чаено дърво има антибактериално и противовъзпалително действие. Това надеждно изсушава пъпките и черните точки. Въпреки това, някои хора са алергични към масло от чаено дърво, поради което трябва да се прилага само на място, за да се тества реакцията на кожата.

Лечебната глина премахва токсините и себума от кожата. В същото време кожата се снабдява с минерали и се насърчава кръвообращението. Глината може да се прилага редовно като маска. За целта се смесва с вода или чай от лайка и след това сместа се нанася върху засегнатите места.

След като порите са почистени с горните съвети, трябва да имате предвид няколко неща, за да не се появят отново черните точки. Не само себумът, но и остатъците от фон дьо тен, например, могат да причинят замърсявания. Затова цялостното почистване на лицето е особено важно, особено ако е използван грим.

Със специалните четки за лице почистващият агент може да се внесе особено дълбоко в кожата и също така стимулира кръвообращението в кожата. Черните точки могат да бъдат предотвратени и с правилна диета и здравословен начин на живот. Стресът, липсата на сън, консумацията на алкохол и цигари влияят зле на кожата. Порите се затварят основно от никотина, който омазнява кожата. Достатъчното движение на чист въздух насърчава кръвообращението и по този начин осигурява подобрено снабдяване с кислород на кожата.