За жените, мъжете и още нещо …

Защо обичаме да се гримираме?

Външният вид не е всичко. Разбира се, че не. Но не това е въпросът. Защо жените толкова обичаме да се гримираме? Добрият грим не ни крие. Не, случаят е точно обратното: добрият грим подчертава това, което намираме за особено красиво в себе си. Това може да бъде чувствена извивка на Венера на горната устна, драматичен поглед или сладък чип нос: с няколко хитри трика за грим ние просто се харесваме още повече.

Честно казано, ежедневието често е достатъчно сиво. И срещу вечната монотонност просто няма по-гениално средство от пъстра палитра сенки. Веднага щом я отворим, концентрираната радост от цвета ни изскача и това е заразително. Малко розово тук, малко лилаво там и животът е по-пъстър, настроението ни е по-добро и тенът ни е някак освежен. Да, толкова е просто.

Всеки, който види уморено, мрачно изражение в огледалото, се чувства така, както и изглежда. Но – и това е причината да обичаме грима – същото важи и обратното: ако гледаме румени бузи, бляскави очи и устни, които просто сияят от радост от цветове, се чувстваме като фойерверк от добро настроение . Между другото, това е и причината жените да обичаме да се гримираме, особено сутрин: добрият грим е по-зареждащ от чаша кафе.