За жените, мъжете и още нещо …

Защо все повече жени предпочитат да са необвързани?

В тези модерни дни, в които живеем все повече красиви и умни жени предпочитат да бъдат необвързани. За майка ми може би това би било странно, но за мен честно казано е разбираемо. Като всяко едно нещо в този живот и нашата независимост търпи промени.

Моята най-добра приятелка е много красива, много интелигентна, а на всичкото отгоре е и много успешна в работата си. Направо си е находка, всеки мъж би бил късметлия да е с нея. Много пъти сме си говорили на тази тема, защо все още е необвързана и дори няма желание за срещи. Не е като да страда от липса на мъжко внимание, но уви. Тя ми сподели, че в момента не й е нужен мъж. То и като се има предвид и колко странни са станали мъжете напоследък, та някои са по-суетни дори от мен. Попитах я дали не й липсва това да има мъж до себе си, да има с кого да си размени две-три приказки, когато се прибере от дълъг работен ден, но нейният отговор всъщност много ми допадна. Според нея жените все повече ценят своята независимост, а и заплащането и полето за изява на една жена е почти толкова, колкото и при мъжете. В нашя модерен свят жените са все по-равнопоставени с мъжете и за нея би било трудно да намери някого, с когото да се чувства добре, тъй като много от мъжете се страхуват от силните и независими жени. Особено и ако печели повече пари от него. В днешно време дори да ти потрябва някой, който да свърши някаква физическа работа, непосилна за една дама, както се казва просто “викаш момчето” . Има майстори за всичко. Тя предпочита да прекара свободното си време, за да се поглези, а не да бъде домакиня, все пак работи много и й е нужна истинска почивка, а на този етап един мъж би й попречил да обърне внимание на себе си. Някои хора биха го помислили за егоистично от нейна страна, но да не забравяме, че вече не живеем в онова патриархално общество от преди 15 – 20 години. Жените можем да бъдем независими и без мъже до себе си. А и в повечето случаи, след връзките има и разочарования, а сега тя е намерила хармонията и баланса в живота си, защо да го съсипва?

Все пак според мен е хубаво да имаш мъжка подкрепа до себе си, не за да ти завие крушката или да закове някой пирон. Самото усещане да облегнеш глава на мъжко, силно рамо и да знаеш, че няма кой да нахлуе в личния ти свят, това е безценно. Но съм много сългасна с нея, никога не трябва да губим своята независимост и жажда за успехи. Ние жените сме толкова способни, колкото и мъжете, ако не и повече.