За жените, мъжете и още нещо …

Ако се върнеш, няма да ти върви

Да предизвикаш лошия си късмет се нарежда сред най-големите страхове на човек. Някои избягват да минават под стълба, други всячески избягват черна котка, пресичаща пътя им. Факт е, че всеки си има свои лични суеверия, в които вярва и стриктно спазва. Дори хората, които най-много отричат поличбите и суеверията, понякога неволно се придържат към тях, защото вече са се превърнали в част от ежедневната рутина.

Едно от най-известните суеверия, поне за мен, гласи, че ако се върнеш да вземеш нещо забравено, след като вече си излязъл, няма да ти върви през целия ден. Например ако тръгвате на път и в суматохата забравите нещо, което знаете, че ще ви ти потряба. Колко от вас ще се върнат за него или водени от нагласата, че ще предизвикат нещастие, просто ще продължат напред?

Четох, че всеки подобен казус може да бъде неутрализиран ако знаете как да действате.

В случая със забравеното например – върнете се, вземете спокойно каквото ви трябва и на излизане просто докоснете огледалото. За мен също беше изненада, но този магически предмет в дома ни играе важна роля за положителната енергия и успеха.

Всъщност, научих още, че огледалото „играе роля“ на назар или известния амулет със синьо око, който предпазва от зли очи. При излизане от вкъщи вие се зареждате с добра енергия, а вечер, когато се прибирате, трябва да се огледате преди, за да неутрализирате натрупаната отрицателна емоция, която сте абсорбирали от различни хора.

Според учението Фън шуй позицията на огледалото е от изключително значение. Затова монтирайте го вдясно от входната врата, но в никакъв случай да не бъде насреща ви.