За жените, мъжете и още нещо …

Тайната за красотата на девойки французойки

Французойките са приемани като еталон за красота и ненадминат стил. Те определено се стремят към изящество и правят всичко, за да бъдат по-добрата версия на себе си. За тях е от изключително значение да знаят какво ще отива на косата и лицето им, как да съчетаят дрехите си, за да изглеждат едновременно натурални и елегантни. Въпреки че красотата е относително понятие и се възприема различно навсякъде, съществуват няколко френски тайни за перфектна визия, които всяка жена може да пробва.

Тотален хит при тях е употребата на зеле, вместо скъпа козметика. Зелето съдържа ценни хранителни вещества и богата гама витамини, затова французойките го ползват за всичко. Правят маски за копринена кожа от кисело зеле, като с дебел слой листа покриват лицето си за около половин час, след което го измиват с хладка вода.

Друга благоприятна маска за лице се състои от ситно нарязани зелеви листа, към които се прибавят мед, мая и малко ябълков сок. Сместа поставят по лицето си за около 10-15 минути и измиват обилно с хладка вода. Това действа на кожата освежаващо и подмладяващо.

След като подхранят лицето си по този начин, французойките залагат на минималистичен грим, който само подчертава красивите им черти. Тяхна заложена марка са червеното червило, тънка очна линия и спирала. Избягват тежкия грим и всичко, което „идва в повече“ и стои неестествено.

Французойките не обичат многото козметика, но обожават да се потопят в лукса на някое СПА. Поне веднъж седмично си позволяват релаксиращ масаж или друга полезна за тялото процедура. След нея измиват косата си с шампоан, към който прибавят студена вода и ябълков оцет за блясък и здравина на косъма. И разбира се, завършват визията си с класическия френски маникюр, който едва ли скоро ще излезе от мода.