За жените, мъжете и още нещо …

Движещи се снимки

Вече светът е интернет, а когато си онлайн – няма как да не добавяш актуални снимки. През годините забелязвах, че има различни приложения за ефекти и филтри. Накрая дори самите социални мрежи добавиха допълнителни панели с подобно опции. Но какво е най-актуалното днес?

Видеата и снимките са известни на човечеството още отпреди век. Затова появата на различни обработки е нещо като допълнение на вече познати техники. Онлайн светът се нуждаеща от нещо нова. Първоначално това бяха ефектите от Instagram с бумеранг, забавяне или забързване. Това обаче не бе достатъчно на постоянно нарастващата и модерна аудитория.

По този начин се появиха и така наречените движещи се снимки. Те се получават отново чрез приложение, което може да направи някои от елементите подвижни. Така например, ако се снимате до вода, тя може да изглежда като истинска, а вие да сте застанали в прекрасната си поза, която е статична. А защо не да изпробвате и обратния вариант?! Опциите зависят от въображението на използващия приложението.

Реших и аз да създам своите шедьоври, които май не са чак толкова иновативни. За целта използвах Pixaloop. То може да се изтегли безплатно, а само някои от ефектите са платени. В телефона си открих невероятни снимки от един морски залез. Направих два варианта – единият с движеща се вода, а другият с летящи облаци. Дори ги добавих в социалните мрежи и се радваха на голям успех.

Ако тази нова опция ви идва леко нереалистична или неинтригуваща, ви предлагам да пробвате снимки с 3D ефект. Чрез тях само определени обекти променят траекторията си, за да изглеждат триизмерни. Забелязала съм, че ги използват най-вече в рекламите или при продажба на продукти. Но все пак не пречи да разнообразите фийда с малко иновативни фотоси.