За жените, мъжете и още нещо …

Грижа за кожата през летния сезон

Промяната на сезона изисква и промяна в грижата за кожата. Началото на пролетта е перфектен момент да започнете да се подготвяте за предстоящите горещи месеци. Имено през летния период кожата се нуждае от най-голяма грижа, за да може да се съхрани свежа и здрава за студените дни.

За целта трябва да следвате някои правила, сред които най-важното е слънцезащитата. Независимо дали сте на плажа, или на разходка в планината, задължително слагайте слънцезащитен крем. Най-препоръчван за лице е 50-ти фактор, а за тялото – 30-ти. На пазара се предлага богата гама от продукти, подходящи за всички видове кожа. Освен защита от слънчевите лъчи, те предпазват кожата от стареене, предотвратяват появата на кожни проблеми и овлажняват.

Хидратацията също е ключов момент от грижата за кожата. Слънчевите лъчи, високите температури, летният бриз и дори климатиците допълнително изсушават кожата. Тя става по-тънка, лесно ранима и склонна към появата на малки бръчки. За да избегнете този момент, използвайте козметични продукти, богати на подхранващи вещества и действащи овлажняващо. Препоръчвам ви хиалуроновата киселина, която набавя и натрупва вода, образувайки еластичен филм върху кожата.

Лятото е перфектно и за хидратиращи маски. Добре е да се правят дори веднъж в седмицата и да се преспи с тях. Ефектът след това е свежа кожа, която сияе и е гладка. Ексфолирането на кожата също е полезно. Така си гарантирате равномерен и гладък тен.

На последно място, но не по важност, хранете се здравословно. Сега е моментът, в който можете да добавяте най-различни плодове към менюто си и да си набавяте нужните витамини по естествен начин.