За жените, мъжете и още нещо …

Aндрогинни двойки

Да намерим липсващата си половинка – това искаме всички. Понякога ни отнема цял един живот, за да изпитаме истинската любов. Друг път я откриваме бързо, а трети – тя само долита за кратко при нас и си тръгва. Ние често наричаме съвпадащите ни души сродни, а по-просветлените – андрогинна двойка.

Както всички знаем любовта е най-висшето чувство на света, най-върховното, което ни доближава до Бог. Може да я изпитаме към всеки човек и във всяка форма. Най-докосваща е тази към противоположния пол, защото тогава сякаш сме преоткрили себе си и сме видели света по нов начин.

Именно това усещане ние наричаме „да срещнеш сродната си душа“. Истината, че това чувство, особено ако го задържим за дълъг период, е щастието, че сме открили андрогинната си половинка. Това е апогеят, върхът на всичко и на любовта. Ще разберете дали вашата половинка е такава, ако отсъства ревност, няма огорчения от постъпки, няма ненавист и изневери. Изпитвате пълнота, защото сте намерили себе си в друга плътска форма. Така се чувствате чист, блажен, хармоничен, благословен и творчески зареден.

Може би звучи като началото на много връзки между партньори, но тук има важно условие – жертвоготовността и специалната връзка помежду ви, която не може да бъде премахната. При андрогинната двойка има абсолютно равенство и разбирателство. При нея отсъстват скандалите и неразбирането. Двойката заедно върви в една посока, има обща цел и кауза.

Трябва да се отбележи, че при андрогинните партньори не се губи индивидуалността в името на общото цяло. Напротив, те просто са се превърнали в две съвършени личности от едно цяло, която живее в хармония със света. Да намериш тази своя половинка звучи космическо и нереално, но според някои вярвания може да се откриете веднъж на 10 прераждания, когато и двамата сте готови. Затова ще познаете своята друга абсолютно еднаква по дух и плът.

Сродните души са също влюбени и имат много от характеристиките на андрогинните двойки. Най-често в нашия живот срещаме именно тях. Те също са съвпадащи си половинки, но разликата може да се обясни, че те просто са семенца от една чепка грозде. Докато андрогинните са две семенца от едно зърно.

Любовта е любов и е най-висшето нещо във Вселената. Само да се докоснеш до нея и ще се промениш. А колко по-хубав е светът, като намерим съвпадащата ни половинка…