За жените, мъжете и още нещо …

Когато бившият намери любовта преди теб

В живота си сме се научили, че връзките между хората са най-трудното нещо. Първоначално да ги изградиш от нулата, а след това не се знае дали ще продължат, или ще се наложи да започнем нещо отначало. В любовта гаранции няма и затова не бива да има сърдити. И въпреки че преживявам всяка раздяла и продължаваме напред, то има ситуации, в които просто не знаем как да реагирам. А како се случва, когато бившият намери любовта преди нас?

Щом се е стигнало да прекратяване на взаимоотношенията между двама души, то значи точно така е трябвало да стане. И тук няма значение дали е изневяра, скандал или нещо друго. Съдбата си знае работата и не трябва да обвиняваме другия. Длъжни сме да приемем решението му, колкото и да ни боли.

Животът е устроен така, че след всяка раздяла да ни очакват по-добри дни. Слънцето отново изгрява и продължаваме да живеем с уроците от преди. Отново срещаме любовта и може би отново ни се случва същото. Може би пък просто изчакваме удобния момент, за да се опознаем, да се понагласим и да преминем на следващото стъпало.

Докато ние търпеливо пазим любовта, то бившите ни често я откриват преди нас, стават изключително смели и предлагат брак. Как трябва да се почувстваме ние? Дали изобщо трябва да изпитваме нещо? Или да се радваме за успешния живот на другия?

Тук се появяват и нашите демончета, които започват да ни връщат назад, да ни карат да мислим защо нещата не са се получили с бившия. Достигаме до момента да разсъждаваме по темата какво сме направили, за да не получим любовта си толкова бързо, с каква другия го е заслужил повече от нас. Наистина ли проблемът е в нас, ние ли сме провалили връзката?

Душевното състояние в този момент е подвластно по-скоро на негативната и обвинителната емоция. Да се самонаказваме няма да помогне. Трябва да проумеем, че любовта идва при всеки. Дали ще е след 1, 2, 5 години – ще дойде, нужно е търпение. Старите връзки са, за да ни научат да обичаме и да не се предаваме, каквото и да се случи. Това, че бившият ще се ожени преди теб, е стечение на обстоятелствата. С една дума – живот.

Любовта не е състезание и най-бързият не печели. Любовта е за цял живот и затова се проявява в точния момент, когато сме готови. Притаете дъх, преглътнете миналото и очаквайте да ви навести щастието.