За жените, мъжете и още нещо …

Чао, чао, февруари

Любов, вино, най-късият месец, най-депресивният. Ах, омръзна ми да слушам само клишета за февруари. Те всички са верни по своему, но не е ли време да сменим нагласата си и концепцията си, за да може да видим и по-вълнуващи перспективи?!

След този риторичен въпрос, се взех в ръце и исках да преобърна представата си за февруари. Реших да се отърва от всички събития, свързани с цветя, сърца, червени елементи и прочие. На заден план оставих пътуванията и посещенията на романични места из България. Дори взех решение да не пия вино през целия месец, а сладите изкушения под формата на всякакви десерти да огранича до минимум.

Това, което превзе моя февруари, е записването на нов курс на обучение, който обаче не е свързан с работната ми среда. Реших да се отдам на ново хоби, което е вързано с изработката на бижута и брошки от акрил и брокат. По идеята се запалих от български бранд, занимаващ се точно с това. А най-хубавото е, че се организират уъркшопи с общи познания по темата.

Заедно с развитието на различното ми хоби, реших да кажа чао, чао на стария и познат февруари със започването на съвсем нова традиция. Тъй като цяла година съм ангажирана с купища задачи, то кога да не свърша нещо полезно за спомените ми, освен през най-краткия месец. Парадоксът в ситуацията ме стимулира да започна със селектирането на снимки от 2023 г., проявяването им на хартия и събирането им в албуми. Целта ми е да създам цяла библиотека от спомени, подредена по години.

Интересно ми е да разбера дали и вие имате порив да кажете чао, чао на стария февруари и да стартирате нещо ново? Или пък предпочитате така познатите ни традиции, които ни карат всяка година да надминем себе си и изненадите ни от предходната?