За жените, мъжете и още нещо …

Червило, устойчиво на целувки

Лято е – време за купони, почивки и морски целувки. Но след свежите коктейли или среща с любимия, от червилото няма и следа. Ако и на вас ви се случва често, а искате да запазите цвета върху устните си, най-добре е да приложите няколко лесни трика за това.

Ексфолиантите за устни и подхранващите продукти помагат за премахване на мъртвите кожни клетки и осигуряват необходимата хидратация. Тук могат да помогнат домашни средства като утайка от кафе, тръстикова захар, морска сол, зехтин и мед. Меката четка за зъби също е страхотен и евтин инструмент за ексфолиране. Пилингът е особено подходящ при течните червила, тъй като този вид подчертава мъртвите клетки на кожата. Освен нееститечски устни, червилото се изтрива и по-бързо, ако не са премахнати.

След като устните са внимателно почистени, нанесете праймер за уплътняване. Това леко изтръпва и придава на устните повече обем и стегнатост с екстракт от лют червен пипер и ментол. След това използвайте дълготрайно червило. След като течното червило изсъхне, издържа цял ден, а специалната формула гарантира, че червилото остава устойчиво дори на целувки. Овлажняващ стик предпазва чувствителната кожа на устните от изсушаване.

Друг похват е, да се нанесе молив като основа и върху него червило в същия цвят. Малки корекции през деня гарантират, че устните изглеждат красиви и добре поддържани. След хранене попийте внимателно устните си със салфетка и не търкайте. Малко козметично огледало в чантата също е особено практично. Един поглед и ще видите дали трябва да коригирате червилото.