За жените, мъжете и още нещо …

Да се потопим в лукса на скъпите бижута

Блестящите диаманти върху онзи греховно скъп пръстен, който видяхте онзи ден, все още се явяват в съня ви? Е, това е част от женската природа – бляскавите аксесоари ни привличат от пръв поглед. Жаждата за нещо толкова недосегаемо като майсторски изработено бижу сякаш взима връх над вас и толкова ви се иска да се поддадете на изкушението, но разумът ви спира. Това, което мога да направя за вас, е да ви заведа на околосветска шопинг терапия за бижута.

u535158ce7ed323.24330266_bПърва спирка е Тайланд. Страната е известна с техниките си за обработка на скъпоценни камъни. Там се добиват зелени, тъмно сини и жълто-кафяви сапфири, а също и  умело се полират диаманти, рубини и смарагди. Тези камъни в комбинация със злато, сребро и платина намират своето място и във висшата модна индустрия.

Нека сега се установим в Дубай за малко, защото златото там изглежда най-атрактивно на фона на всичкия останал лукс. Тамошния пазар на златни бижута ще ви заслепи с разнообразието и пищността си. Добрата новина е, че пазаренето е напълно в кръга на нещата. Имайте предвид, че обявените цени са доста завишени.

Индийските бижута са далеч от представата ни за скромност. Те се забелязват отдалеч, защото са изработени именно, за да привличат внимание. Индийките са покрити с тях от горе до долу – все пак там е традиция те да получават накити от съпрузите, родителите и роднините си. Вас обаче ви интересува това, че там има злато, сребро, мъниста, скъпоценни и полускъпоценни камъни, съчетани по такъв начин, че да се превърнат в бижута-произведения на изкуството.