За жените, мъжете и още нещо …

Харесва ли ме той? (част 2)

Изведнъж в живота ни се появява мъж и го обръща с главата надолу. Започваме да мислим често за него и искаме да знаем дали и той се чувства по същия начин. Гледаме мобилния си телефон за така желаното известие, а ако то се забави, настроението ни се променя.

Разбира се, поне в началото това не е фактор, защото понякога мъжете просто се нуждаят от време, за да си признаят и най-вече да покажат, че наистина харесват някоя жена. Но как да сме сигурни?

В предния си текст започнах тема, която вълнува или е вълнувала всяка от нас, а имено – харесва ли ме той. Започнах със знаци, подсказани ни от езика на тялото. Сега нека видим и останалите.

Очите са огледалото на душата, а също и прозрение към това какво чувства човек. Ето защо зрителният контакт е важен и издайнически. Тоест ако един мъж ни харесва, той ще ни съзерцава и най-вероятно ще се старае да осъществи зрителен контакт. Такъв момент издава индиректна интимност.

Както споменах вече в първата част от темата, когато очите му се спират на устните ни, то определно го привличаме и ни харесва.
Сигурно вече знаете или поне сте чували, че според редица проучвания, когато хората наблюдават нещо или някой, който им харесва, зениците им се разширяват. Така че, следващият път, когато видим обекта на желанията си, можем да обърнем внимание на този факт.

И последно, ако той ни харесва, ще иска да ни впечатли не само с външен вид и поведение. В повечето случаи мъжете се притесняват, когато харесват жената отсреща, затова се опитват да разчупят обстановката, разказвайки забавна история или смешен виц. Освен че искат да скъсят дистанцията по този начин, те се чувстват добре ако ни разсмеят.