За жените, мъжете и още нещо …

Новогодишни обещания, които да спазим

По традиция, в края на всяка година си обещаваме следващата да бъде различна. Да променим живота си към по-добро, да не допускаме старите грешки и да се самоусъвършенстваме.

Тези няколко дни между отиващата си година и идващата такава, са идеалното време да направим равносметка на живота си и да определим новите си цели.

Какво включва вашият списък с новогодишни обещания? По-малко стрес? Да спрете цигарите и да спортувате повече? Да пътувате? А имате ли план как тези обещания да се превърнат в реалност, а не просто да бъдат забравени като всеки път?

В тази връзка ще ви дам няколко съвета, които научих наскоро, затова как лесно да изпълним целите си и да не се демотивираме.

На първо място трябва да формулираме конкретните цели и да се фокусираме върху тях. Според много психолози, неясно формулираните цели са основна причина за неуспех. Важно е също, след като сме формулирали целите си, да ги подредим и по приоритети. Например кое е по-важно – да свалим излишните 2 килограма или да се погрижим за здравето си, спирайки цигарите и увеличавайки часовете за сън?

За да постигнем успех обаче, първо трябва да се научим да обичаме себе си да бъдем по-добри към себе си. Всеки допуска грешки понякога и ако не може да простим на нас си, какво остава за другите?