За жените, мъжете и още нещо …

Красотата на празника

Всички свързваме месец февруари с любовта и виното. Без значение дали празнуваме Деня на влюбените или Трифон Зарезан, всеки празник носи своето очарование и ни изпълва с щастие.

Разбира се, и тази година ще се сблъскаме с дилемата и вечната полемика кой ден трябва да отбелязваме в България. Аз смятам, че това е стрго индивидуално решение и въпрос на усет. Но нима двата празника не са взаимно свързани?

Може ли да празнуваме любовта без да си кажем Наздраве с чаша хубаво вино? А виното хубаво ли е, ако преди това не са вложени любов и грижа за неговото създаване?

Всеки празник носи красота и дарява надежда. Така че, нека да празнуваме! Нека забравим разделението и отбележим любовта с вино и любовта към виното. В това трудно време на изпитания, в което ни се наложи да живеем, нека се обединим около доброто и светостта на наближаващите празници.

Нека забравим разногласията си и да изпълним сърцата си с обич един към друг, а чашите напълним с винена наслада. Нека си позволим да бъдем щастливи и да забравим поне за ден за пандемията, проблемите и хаоса, които ни заобикалят. Защото празниците са за това – да обединяват, да вдъхват надежда за по-светло бъдеще.

Наздраве с чаша хубаво българско вино за любовта!