За жените, мъжете и още нещо …

Искате ли да се преборите с излишните килограми?

Коледните и новогодишните празници отминаха. Започваме трети месец от новата 2021-а, но има нещо, което взехме със себе си от старата година. Точно така – няколкото излишни килограми от вкусните празнични блюда.

Излишно е да питам дали искате да се преборите с тях. Но знаете ли, че съвсем не е толкова трудно, колкото си мислите? Има няколко прости правила, които може да следвате в ежедневието си и които гарантирано ще повлияят за подобряване на фигурата.

Важно е наистина да искате да го направите за себе си и собственото си здраве. Не позволявайте на другите да ви ви казват как да действате или да ви комплексират с неуместни коментари. Отслабването започва първо в главата и ако сами не подкрепите напълно това желание, начинанието е обречено на провал.

Ако си поставите реалистични цели по пътя, който сте избрали, още от самото начало ще избегнете много разочарования и лъжовни очаквания. Без разумна, здравословна промяна в хранителните навици, обикновено е много трудно да отслабнете. Започнете с разнообразно и балансирано меню, защото само когато тялото получи това, от което се нуждае, то може да топи запасите от мазнини.

В борбата с килограмите също трябва да разчитате на упражнения. Всеки спорт е полезен, затова опитайте този, който ви харесва и ви доставя удоволствие. Отнема 20-30 минути на ден, за да постигнете успех.

Дългите разходки и изкачването на стълби, вместо използването на асансьор, също са полезни активности. Искате повече? Най-ефективният метод е изграждането на мускули чрез интензивен спорт. Който и метод да изберете, опитайте се да намерите ритъм и последователност, при които може да внедрите физическа активност в ежедневието си.

Помнете, че и след първите успехи трябва да продължите с избраните от вас упражнения, за да не настъпи прословутият йо-йо ефект.

Пожелавам ви много постоянство и радост в новия ви начин на живот.