За жените, мъжете и още нещо …

Красота по лунния календар (част 1)

Луната прилича на жена. Тя е мистериозна, пленителна и винаги красива. Затова нека надникнем в нейните малки женски тайни и почерпим вдъхновение.

Известно е, че Луната и нейните фази оказват влияние върху нас през целия ни живот. Въпреки че връзката между нея и нашето тяло все още не е напълно потвърдена научно, впечатляващо е, че лунният цикъл не само е причина за океанските приливи и отливи, но и продължава около 28 дни. Това време съвпада точно и с менструалния цикъл и регенериращите процеси на кожата. Дали е съвпадение, как мислите?

Във всеки случай идеята, че силата на Луната оказва влияние върху тялото ни, не е абсурдна. Ето защо много жени се грижат за себе си според лунните цикли и календар. Аз ви предлагам да опитате, като споделя с вас какво прочетох и разбрах по темата.

Новолунието е подходящо за пречистване. Това е най-благоприятният период за детоксикация на организма и започване на здравословна диета. Сега е и перфектно време да предприемем програми за пречистване на кожата, алкални бани или пилинг процедури. Денят след новолуние е подходящ за био меню с плодове, зеленчуци и много течности като вода, чай и фрешове.

Новолунието дава възможност за промяна и ново начало във всяка сфера на живота ни. Затова към здравословния режим на хранене може да добавим физически активности. Периодът обещава фитнес упражненията, йогата или пилатес да се случват с лекота.

Раздялата с вредните навици също се случва по-лесно от обикновено през периода на новолуние. Така че, следейки фазите на луната, може бързо да се избавим от никотиновия глад например.