За жените, мъжете и още нещо …

Красота по лунния календар (част 2)

Здравейте! Успяхте ли вече по време на новолунието да започнете нов етап от живота си? Нека сега разгледаме останалите фази от Луната и за какво са благоприятни те.

По време на нарастващата луна, духовните хора са убедени, че тялото ни се нуждае от повече енергия. Затова то бързо абсорбира всички процедури с регенериращ и укрепващ ефект. Поради тази причина не се препоръчват разкрасителни процедури за тялото. Трябва да бъдем внимателни и с приема на калории, тъй като се предполага, че тялото ни може да съхрани шоколадa, вместо да го изгори. Тренировките за изграждане на мускули обаче пък действат безотказно.

Пълнолунието е може би най-противоречивото време. Още от древността е свързвано с легенди и мистицизъм. Смята се, че когато луната е пълна и свети ярко в нощното небе, хората усещат най-силно енергията й. Затова много от нас не могат да спят добре, чувстват се развълнувани, напрегнати. Поради тази причина, сега са идеални релаксиращите ритуали за здраве и красота.

Може да се поглезим като напълним ваната с етерични масла, направим релаксиращи масажи на тялото или успокояващи масажи на лицето. Хубаво е през този период да предприемем различни лечебни процедури за красота, вътрешен мир и хармония.

Може също да се снабдим с успокояващи аромати като лавандула или иланг-иланг, отпускащи чайове с мента, валериана или маточина. Като аромати за вана или лосиони за тяло също може да спрем на такива с маточина или жълт кантарион.