За жените, мъжете и още нещо …

Къде откриваме класата?

bigstock-Young-woman-holding-a-digital-43947304Кога казваме, че един човек носи класа?

Класата не е нещо непременно обвързано с родов престиж или богатство. Възможно е пред вас да стои най-красивата и бляскава от глава до пети жена, но в много отношения не ви идва на ума да я наречете дама.  Същото важи и за мъжа. Представете си, че общувате с елегантно облечен красавец със скъп автомобил и пура между пръстите. Това достатъчно ли е да кажете, че той има класа? А сега си представете скромно, добре облечено момиче, с фини маниери и перфектен изказ. Представете си също млад мъж, който не кара кой знае колко хубава кола, не притежава костюм последна мода или пък обувки от крокодилска кожа. Той обаче ви гледа в очите, изслушва ви с цялото си внимателно и не след дълго го намирате за най-симпатичния човек на Земята.

Още откакто се е появило понятието “класа” материалният елемент е изчезнал. За носители на “класа”-та са определяли “дамите” и “джентълмените”  с елиминирането на благородния произход от значението им. Съвременното схващане е еднакво както за мъжа, така и за жената. Тези етикети се полагат на хора, които се грижат на комфорта на събеседниците си. Те са образовани, елегантни и интелигентни, с възпитание и изискана реч.

Всички  можем да бъдем дами или джентълмени. От нас се изисква единствено повече внимание към самите себе си, усъвършенстване на собствените умения, интелект и обща култура, но и уважение и толерантност към околните.