За жените, мъжете и още нещо …

Как да оцелеете на работа, която започвате да не харесвате?

Някой някога е казал, че най-хубавите неща в живота са безплатни и определено е бил прав. Какво бихме правили без семейната топлина, приятелската подкрепа и нейно величество любовта. Това са нещата, за които си заслужава да живееш, те пълнят сърцето ти, а останалото е просто, за да можеш да оцелееш в света, който сме си изградили. И в този ред на мисли, за да бъдеш продуктивен член на обществото ни, трябва да ходиш на работа. А понякога тази работа не ти е много приятна, но все пак трябва да я вършиш. Някои ще кажат, че винаги може да я смениш и вероятно ще са прави, но дали пазарът на труда ще те приеме отново след това? Въпросът е спорен, затова понякога се налага да работим нещо, което не ни харесва особено. Като се замислим, малко са хората, които работят мечтаната си работа.

11-How-to-Stay-Focused-at-WorkДобро решение е да си намерите другар сред колегите, но не защото искате да му се оплаквате и да обсъждате клюки, а просто за да има с кого да поговорите в почивките, за да се разсеяте и посмеете на воля. Трябва да сте изключително внимателни какво споделяте с колеги, за да не стане така, че ситуацията да се обърне срещу вас. Понякога в най-лошите ви дни ще ви се иска да споделите разочарованието си, за да свалите товара от гърба си, но преценете доколко вярвате на събеседника си и дали това, което сте казали, няма да стигне до ушите на грешните хора.

Слушането на музика на работното място действа успокояващо особено когато е такава, която вие сами сте си избрали. Направете си любим плейлист и го слушайте винаги, когато искате да се изолирате от света или когато работният ден не е от най-добрите за вас. Дано шефовете ви разрешат да слушате музика. Ако работите в офис на компютър и не комуникирате с клиенти, това едва ли ще е проблем.

Когато се налага да работите извънредно или на рождения си ден и усещате, че щастието ви напуска, мислете си за нещо хубаво, което ви предстои – я някоя ваканция, я нещо друго. Очаквайки някакво приятно събитие, ще ви помогне да изкарате деня.

И все пак имате и хубави моменти на работа, нали? Не всичко е само черно. Може би просто трябва да се фокусирате повече върху бялото и да не задълбавате толкова в проблемите, а да виждате техните решения.