За жените, мъжете и още нещо …

Как ухае зимата?

Какъв е ароматът на зимата?

tumblr_ncp7anbO1F1tjmkxho8_250По този въпрос спорим ей сега, в този момент, с едни приятелки. Събрали сме се и си общуваме по темата… на по чаша винце. Ей така – следобедно ни е.

Едната твърди, че зимата ухае на ябълка, канела и нещо домашно печено. Трябва ли да споменавам, че тя всъщност е домошар по душа и винаги когато й гостуваме, е наготвила някакви неща – кексове, сладкиши и разните му там.

Другата казва, че зимата има миризма на борови иглички и шишарки. Всъщност тя харесва планината и доста пътешества. Може би затова зимата й мирише на гора.

Третата твърди, че това е ароматът на сняг. Взима една висулка от терасата и я държи в ръцете си докато се намокрят. След това я забучва в близката саксия. Е, това е добре за цветето, нали? 😉

На мен лично зимата ми мирише на обработена кожа, коняк и изгорели дървета. Нещо такова. Нещо мъжко. Представям си дървена хижа и камина, до която се е облекгнал мъж с кожени панталони, който пие коняк. Което всъщност е много странно, тъй като зимата като цяло стереотипно се свързва с жена. Вземете Снежната кралица, например.

А на вас, читатели и блогъри, на какво ви ухае зимата?