За жените, мъжете и още нещо …

Деколте или гол гръб – кое е по-секси?

Определено бихме желали да сме винаги наотразими пред погледа на любимия или просто на мъжа, на когото искаме да привлечем вниманието. Когато подбираме тоалета си обаче се стремим да покажем своите предимства според общоприетото. Така жените с по-едър бюст залагат на дълбоко деколте, мислейки че по този начин ще залепят погледа на противоположния пол към себе си, докато дамите с по-плоска гръд залагат на голи гърбове.

Защо?

Ето, че отново сме жертва на стереотипното мислене, което ни поставя в рамки. Понякога е твърде пошло да се подчертава допълнително предната част с разтворена дреха, особено ако тя е значително надарена. Голият гръб при по-малките форми пък изцяло обезличава жена. Какво ще стане, ако е обратното? – Ами много добре.

dressДамите, които носят голяма чашка, могат да прикрият атрибутите си с обло деколте през ключицата и да заложат на голия гръб. Това ще е впечатляваща гледка, тъй като чрез такъв тоалет подчертават, че си имат всичко и профилът им го доказва. А понякога по-закритата дреха прави обекта на желанието по-загадъчен и оставя място на въображението.  Освен това мъжете приемат по-сериозно жена, чийто гърди не са на показ.

Дамите, които са по-малко оформени, имат чудесната възможност да носят дълбики деколтета на рокли с вградени мини банели. Така те показват малко повече плът, без това да изглежда неприемливо. Погледът на силния пол е точно там, където е нужно, и той не мисли, че събеседничката му е повърхностна или парадира с тялото си. Впечатлението е по-скоро, че дамата е независима и не се срамува от липсата на по-пищни форми.

Дали имате фигура на пясъчен часовник, или сте малко по-елегантна откъм форми, деколте или гол гръб си е изцяло ваш избор. Но  и с двете не прекалявайте и носете дрехите с мяра и цветово съчетание.