За жените, мъжете и още нещо …

Кога е време да прекратим приятелство – и как да го направим? 1 част

Не всички приятелства са добри и като всички връзки, които не вървят добре, понякога е по-добре да се отдалечите, отколкото да оставите връзката да стане токсична. Когато сключите ново приятелство, вероятно не мислите за бъдещето или че може би това приятелство ще приключи някой ден. Неизбежно е някои приятели в крайна сметка да напуснат живота ви и това е напълно нормално. Не всички приятелства продължават цял живот, въпреки че в един момент си помислихте, че ще го направят.

Когато някой иска да прекрати приятелството, често не знае как да го направи. За разлика от романтичните отношения (където знаете кога сте скъсали и сте в или извън връзката), с приятелството това не е напълно ясно. Това може да доведе до странен момент, в който не искате да запазите приятелството, но не знаете как да го прекратите.

Сега ще ви помогна да анализирате ситуацията си и да вземете решение: време ли е да прекратите това приятелство?

Помислете за причините

Възможно е да има много причини, поради които да мислите, че не искате да продължите с приятелството, но трябва да сте наясно с тях. По този начин можете да дръпнете лепенката, без да се чудите дали сте постъпили правилно. Запишете своите чувства и мисли в дневник, без да се налага да криете нищо и без да се налага да говорите за това с други хора. Най-важното е да не говориш за това с човека, с когото искаш да се разделиш, докато не си напълно наясно с чувствата си.

Възможни причини да прекъснете приятелство:

Имате различни интереси и не можете да се разбирате
Имате противоположни ценности
Вашият приятел се е превърнал в токсичен човек в живота ви
Той се е превърнал в съперник или постоянно ви ревнува
Той е приятел по навик, но не ви е приятно да сте около него
Той е коварен човек
Животът ви се е променил и той вече не се вписва в него

Възможно е да има и други причини, но ако искате да прекратите приятелство, ще трябва да знаете как да го направите. Ето съвети и затова:

Разберете какво не работи

Има няколко начина за прекратяване на приятелството, които не са подходящи и не са полезни стратегии … Така че трябва да се избягват:

С враждебно и агресивно поведение
Като накарате други хора да свършат мръсната работа вместо вас
Прекратяване на приятелството чрез текстово съобщение

Наистина най-добре е да използвате по-здравословен метод – ще ви споделя няколко следващият път!