За жените, мъжете и още нещо …

Крадецът вика дръжте крадеца!

Долу чалгата! Да живеят видеонаблюдение камерите!
И сега по същество.

По принцип не обичам да ходя по чалга заведения: не ми понасят салфетките, дебелите вратове, полъхът на евтино, безвкусицата… Е, да, ама като всеки млад човек и аз искам да се забавлявам и да излизам с приятели, а когато компанията е по-голяма, задължително гласовете за чалга надделяват (поне с моите приятели е така 🙂 ).

camera

Та тази събота посетихме известна столична дискотека, където минижупите и големите деколтета са издигнати в култ. Дотук всичко ОК, бях се настроила за милата родна картинка.
Дотук. Дойде сметката, при което всички се спогледахме, защото имахме надписана цяла бутилка водка, при положение че никой на масата не консумираше от спиртната напитка. Извикахме сервитьорката, за да се поправи грешката навреме. Да, ама не. Грешка нямало, невъзможно било. Да не сме обяснявали, бутилката била 101% поставена на масата, това, че сме били пияни и най-вероятно сме я бутнали, без да забележим, не било неин проблем, тя си иска парите.

Да допуснем, че наистина всеки от нас е бил зловещо и безпаметно пиян, макар че едната девойка беше на антибиотици, а друг приятел от компанията караше, как така ни едно стъкълце нямаше наоколо? Как пък капка мокро не се виждаше на пода? Но коя съм аз пред една сервитьорка, която се държи сякаш всеки й е длъжен, да давам такива хаотичи и безсмислени доводи?

След 40 минути неадекватно поведение от нейна страна се появи управителят на заведението. За щастие, момчето бе изключително любезно. Предложи някой от нас да го придружи, за да изгледат заедно видеозапис от камерите, монтирани над сепарето. Аз отидох с управителя и спорът се разреши точно за 10 минути: превъртяха лентата и се установи, че бутилката, разбира се, е фантом.

Ето защо видеонаблюдение трябва да се инсталира навсякъде в България, където има повече от 2-ма човека, защото все някой ще обвини другия в измама, мошеничество, присвояване и пр. А записът си показва черното – черно и бялото- бяло.