За жените, мъжете и още нещо …

Красив ли е силикона?

През последните няколко години хит е поставянето на силикон – в гърдите, устните и на други места. 🙂 Тук възнамерявам да изкажа личното си мнение за силикона и поставянето му. Преди малко случайно попаднах на някаква анкета и хората твърдят, че тази година подарък “Нов бюст” е най-желан от дамите. Чудя се дали е смешно или тъжно?!?

По принцип нямам нищо против силикона. Ако той би помогнал на някои комплексирани дами да се смятат за по-красиви, защо не. Против съм обаче поставянето на импланти на 16-18 годишни момичета, или пък на онези огромни импланти. Не виждам нищо естетично в това, най-малко пък красиво. Ще се въздържа да кажа на какво приличат.

Все си мисля, че представителките на нежният пол, които се подлагат на тази операция имат психологични проблеми. Наистина много често се случва това. Не случайно хората казват “Всичко е в главата.” Тук естествено изключвам жените, които имат друг вид проблеми и искат да разрешат. Оказва се, че българските са болни, но има и друго. Няма да се изненадам,  ако и анкетата е част от PR кампанията на доктор Енчев. Жалко е наистина, но няма да съм изненадана, ако това е реалността.