За жените, мъжете и още нещо …

Красота и много талант пред колисите

aidaДнес реших да пиша за пищността и прелестта на изкуството. Предпразнично бях на постановка, чувствам се вдъхновена и искам да споделя впечатленията си.

Операта, оперетата и балетът са били винаги едни от най-високо ценените хайлайф забавления. През 19 век сценичните изкуства добиват нечувана популярност, не само като места, на които можеш да се насладиш на невероятния спектакъл, но са били и прекрасен повод за показност и срещи. Ако днес ходим по-често на коктейли и ресторанти, тогава изисканите дами и господа са обличали най-красивите си премени и са се превеждали в най-елегантен вид за балове и представления. Водили са оживени дискусии в антрактите и са завързвали нови познанства.

Операта и оперетата са може би най-уникалните преживявания, които съм имала. Не случайно ги наричам преживявания. Това може би е изкуството, което съчетава в себе си цялата красота, която талантът на човек може да комбинира и сътвори за Негово величество зрителя. Но аз много лошо се изразих. Тук зрителят не е Негово величество, тук той е онази фигура, която се вързхищава и адмирира човешкия гении и дарбата на актьорите да изпълват сцената, да разпръскват обаяние, да пренасят зрителя в друг свят и да му разкажат най-прекрасната история  с гласа си.

Една от най-известните и любимите ми опери е “Фантомът от операта”. След това се нареждат “Тоска” и “Аида”. Само чрез операта , само чрез музиката може според мен да се пресъздаде магията на емоцията, защото изпява човешката чувственост. Ако искате да напълните душата си с емоции и много красота препоръчвам горещо.