За жените, мъжете и още нещо …

Los abrazos rotos – прекършените прегръдки на живота

Los abrazos rotos (Прекършени прегръдки) е невероятна драма, която всеки трябва да гледа поне веднъж в живота си, според моето лично мнение. Сценарият и режисурата са на Педро Алмодовар, а главните роли се изпълняват от Пенелопе Крус и Луис Омар.

Филмът разказва за няколко човешки съдби, претърпели различни емоционални и физически промени заради взети решения, постъпки, ревност, завист, търсене на одобрение. Поставят се редица морални въпроси, за благодарността, силата на характера и това, на което е способен един човек в името на любимите си хора.

Алмодовар по изключително реалистичен и въздействащ начин успява да пресъздаде унищожителната ревност, физическото отвращение и изгарящата страст.

Всяко едно наше решение води до определени последствия, среща ни с хора и оказва въздействие и върху техните съдби. Всичко, което правим в името на близките хора ни се струва правилно, но ни поставя в капан. Ревността и завистта са също толкова унищожителни, колкото и смъртта, а станалото не може да бъде заличено с промяната на името.

Един филм, който не е типичната любовна драма, а поставя много въпроси именно за силата на човешкото самоунищожение. Ако все още не сте го гледали, направете си това удоволствие!