За жените, мъжете и още нещо …

Никога не е късно за ново начало

Новото начало е нещо, от което всеки се страхува. Страхува се, защото дори и да не е доволен от положението си в момента, новото е непознато, несигурно, а сегашното статукво носи известно спокойствие.

Говоря за ново начало в професионален план. Но разбира се, може и да се разбере и в личен. Като цяло не мисля, че съществува съществена разлика между двете неща. На мнение съм, че хората трябва да работят и да се развиват в сфера, която им доставя удоволствие. Която ги отразява до известна степен като личности. Защото все пак прекарваме една огромна част от ежедневието си именно на работното си място.

Ако правим нещо, което е против нас, не ни доставя удоволствие, а дори ни отвращава, е напълно възможно дори да се разболеем. Защото доброто психическо състояние се отразява и на физиката. А чувството на удовлетвореност от това, което правим, ни кара да се чувстваме добре и физически.

Ето защо винаги съм била изключително впечатлена от смелостта на хората, които са решили да направят огромен завой в развитието си и да поемат по съвсем различен професионален път, започвайки от самото начало.

Изключително смела стъпка, но и много достойна за уважение, защото тези хора търсят щастието си и душевния си баланс. А това означава, че ще направят всичко възможно да се развиват и да научат всичко, което могат за възможно най-кратък срок.

Вие на какво мнение сте? Мислите ли, че това е смелост или всъщност е опит за бягство? Бихте ли направили такъв завой в кариерата си? Ще се радвам да споделите вашето мнение по въпроса в коментарите.