За жените, мъжете и още нещо …

Очилата – доседен или секси аксесоар

Очилата ни правят да изглеждаме много по-интелигентни, това е факт, но границата между интелигентността и зубърството е много тънка. Затова мнозина мъже и жени предпочитат лещите и смятат, че подобен необходим аксесоар като очилата е досаден и разваля имиджа им.

Съвсем не на това мнение са друга група хора. Те харесват личности от противоположния пол с очила, тъй като смятат, че им стоят секси или пък им придават тежест.

Цветът на рамката и формата й могат да променят изцяло визията на един човек. Всеки, проявил съобразителност и добър вкус при избора им, би могъл да изглежда очарователно. Но от друга страна, подбраните с недостатъчно внимание очила могат да го направят да изглежда нелепо.

Как да подберете така очилата си, че да имате желаното излъчване, без да преминавате границата с дръзкото, смешното или еротичното?

woman-in-black-glassesКато начало трябва да знаете, че офис визията налага по-прибрани очила. Широките правоъгълни рамки или твърде овалните такива са знак за екстравагантност и не стоят добре на всяко лице. Такива рамки са подходящи за ежедневието, за някакво събитие или ако сте човек на изкуството и искате да блеснете с неочакван стил. Не прекалявайте и с камъни, натруфени детайли или шарки.

Обикновено се препоръчват стъкла без рамки или тънки рамки в черно, металик, бордо или тъмно синьо. Добра идея са широки орнаментирани странични рамки, но със семпла украса, не биеща на очи.

Дебелите пластмасови рамки в различни цветове са определяни като твърде смел избор. Ако изберете такива ще трябва да ги съобразявате винаги с облеклото си, но и рискувате да не ви приемат като сериозна личност.

Най-добре е да имате и очила, и лещи, които да можете да сменяте. Така ще изглеждате делово в офиса и ще имате резервен вариант, когато излизате с приятели или отивате на кино.