За жените, мъжете и още нещо …

И униформите са гаранция за добрата заплата в Хепи

happy image logoПо какво можете да се ориентирате и разпознаете добрият ресторант от този, който  е посредствен? По това колко е пълен? Да, на правилния път сте – хората, които са доволни винаги се връщат! Да не говорим, че има няколко вериги в България където трябва да си направите резервация преди да влезете. Хепи, например, е точно такъв тип заведение. Немалко пъти не съм успявала да вечерям там, поради липсата на свободна маса. Любезните  служителите винаги уведомяват когато клиенти привършват храната си и къде се намират местата, за да могат чакащите да преценят дали си заслужава да останат още малко, или не. Поуката от подобни ситуации е: винаги си прави резервация.

Хепи е също и правилното място, ако си търсете работа!!! За доброто заплащане в Хепи можете да се ориентирате по ред белези, които ще потвърдят очакванията ви. Налице са всички компоненти на една добре издържана фирмена политика.

Първият белег е наличието на  униформи и изисквания за външен вид. Червеното е цветът на Хепи, то се знае. Червеното е вдъхновяващ, стимулиращ и мотивиращ цвят. В Хепи служителите са на фокус и са видими за клиентите. Те ръководят, те се грижат за всички, които отиват там. Вие/ние сме гостите, а Хепи е гостоприемният ни домакин. Изискванията за отношение на персонала са вторият пункт. „Какво предпочитате?”, „Мога да ви предложа комбинация?”, „Добре ли вечеряхте?”, „Хареса ли ви храната?”, „Всичко наред ли е?” и ред подобни въпроси са плод на предварителен инструктаж. Бъдете обаче сигурни, че не само задаването на въпроси, но и различни типове отговори, които биха били дадени, превръщат служителя в професионалист, който набързо ще оправи положението, ако нещо ви е притеснило по време на престоя ви в Хепи.

Третият критерий е колко ресторанта има веригата и дали тя се разраства или ресторанти се закриват. Последният критерий са изисквания като личните качества на кадрите и посланието към тях – а именно, дори без опит в областта, всички служители преминават въвеждащо фирмено обучение и периодични обучения в професионалната област в която работят. Освен това в Хепи е залегнала практика, че се дава възможност на всеки служител да намери позицията, която е най-подходяща за самия него. А социалните придобивки са много – ваучери, намаление от храната в Хепи, работа на смени, осигурен транспорт за късните смени и много други.

Много хора обаче се отказват, след като прочетат в обява за работа „атрактивно заплащане според личните постижения”. Заплатата в Хепи не се оформя на база на измислена българска схема, както сме свикнали да мислим. Ресторанти Хепи заимстват американския опит в ресторантьорския мениджмънт. Така всеки служител тук в България, в някой от 28-те ресторанта в страната, получава същото заплащане по същата схема, която получава всеки служител в американско заведение с концепцията на Хепи. А много от вас искат да заминат да работят в САЩ, нали? Е, останете тук и работете и взимайте заплата в Хепи със същия стандарт и по същата идея. Разстоянието е по-малко, близките и приятелите са на близо – всичко е шест!