За жените, мъжете и още нещо …

Тренирай у дома!

fitness at homeКолкото и да е неприятно, понякога нямаме възможност да се запишем на този или онзи спорт, да ходим до фитнес залата. Това обаче, не означава, че не трябва да правим тренировки у дома. Напротив. За да сме красиви, трябва тялото ни да бъде хубаво и да полагаме грижа за себе си всеки ден. Затова сега ще ви дам пример за лесен начин да се поддържате във форма като натоварвате мускулите в домашни условия.

Като за начало ви трябват гирички. Нека бъдат по 3 килограма. Когато ви станат леки, вдигайте и по 5. Не се лигавете с 1-килограмовите. Срамота е!

Направете лека разгрявка на фона на любима музика – бавни кръгови движения на главата, после загрейте раменете и ръцете. Загрейте краката като направите и няколко разтегателни упражнения. Това ще рече навеждания с докосвания на пръстите на краката, приклякания с един изтегнат настрани крак и подобни. Благодарение на упражненията за разтягане мускулите стават по-елегантни – издължени и грацилни. Така краката изглеждат по-стройни.

Вдигайте гиричките нагоре над главата ви и после сваляйте надолу като оформите с лакти прав ъгъл. Опитайте да използвате мускулите на гърба си за повдигането на гиричките. Друго упражнение е да спуснете ръце надолу и да ги свивате в лакътя като издигате гиричката. Не го правете като по филмите с длан нагоре. Правете с длан на страни – ефектът е същият, само че в първия случай китката се уморява повече. Правете 10 пъти в 5 или 6 серии.

Краката тренирайте с прикляквания. Друго упражнение е също да стъпвате с единия крак напред и да приклякате, така че задният крак да коленичи. В това време дръжте гиричките в отпуснатите надолу до тялото ръце. Правете 10 пъти в 5 или 6 серии.

Не забравяйте и коремните преси, като задължително преди това да си направите лека разгрявка на кръста с въртеливи движения.

Тези упражнения гарантират стегнати ръце, бедра, седалище и корем. А това е всичко, което ни трябва, нали?