За жените, мъжете и още нещо …

Още няколко реда за косата

Преди време бях писала няколко съвета за красива коса. По неизвестни на самата мен обстоятелства взе да ми става трудно да ги спазвам. Причината не е в теоретичното незнание как да поддържам здрав и красив водопада от къдрици, а от невъзможността да нацеля точните продукти. Взех да се оглеждам и да комуникирам с повече приятелки и се оказа, че именно този е най-съществения проблем, с който се сблъскват страшно много жени.

Сигурна съм, че дори сега повечето от вас, читателки, срещате трудности в откриването на точните продукти, подходящи тъкмо за вашата коса. навярно често сменяте повечето от предлаганите шампоани и балсами, разпространени в търговската мрежа, като надлежно четете етикета, задавайки си редица въпроси: мазна ли ми е косата, скалпът дразни ли ме, обем ли искам, или блясък, с парабени ли, или по-скоро с витамин В? Да си взема ли балсама отделно, или в комбинация с шампоана? Но някак си все не попадате на правилния. Мистерия.  Тези от вас, които рядко използват преса или маша знаят, че  косата ми не се захабява, така че автоматично отпадат повечето предлагани продукти. Тези пък, които я пуснат да расте, и само от време на време подстригват връхчетата, навярно търсят женствена и романтична визия, но с неправилните продукти става доста трудно и отнема много време да изглеждате както предпочитате.

Моят случай е подобен. От седем години позволявах на ножиците да се докоснат едва-едва до косата ми. Преди месец обаче реших да се подстрижа доста по-късо. Не, не си направих къса прическа, а по-скоро я скъсих с няколко сантиметра. Признавам, че веднага усетих колко по-лесно се поддържа по-късата коса. Изсушаването и сресването ми отнема по- малко време и е значително по- лесно. По съвет на моя приятелка пък реших да изпробвам шампоан, съдържащ арганово масло. Той се произвежда от плода на аргановото дърво, виреещо главно в Мароко. Моята позната беше доста доволна от употребата на този продукт и ми разясни подробно ефекта, постигнала с него.

И ефект действително имаше, независимо, че двете сме с различен тип коса. Само след  няколко измивания разликата беше на лице. Косата ми стана по- обемна и при сресване не оставаха толкова косми по четката. Но пък започна да се омазнява повече и заради това се налагаше да я мия по-често. Независимо това, за сега смятам да продължа с този шампоан, но ще се оглеждам за нещо по-добро. Навсякъде се рекламират какви ли не шампоани, балсами, маски и различни продукти за коса, но въпреки всичко явно всяка коса реагира различно на различните продукти. А тъкмо правилният продукт е първата стъпка към блестяща и добре оформена прическа.