За жените, мъжете и още нещо …

Самоснимките – проява на лош вкус

Здравейте! Днес ще пиша по един социален въпрос. Самоснимките стават изключително популярни последно време. Всъщност тази вълна идва от Фейсбук и други социални мрежи, в които хора намират за важно, необходимо и животоспасяващо да пускат собствени снимки, направени от себе си и харесани първо от… себе си. Нелепо е! Дори аз, която не крия самочувствието си на доста привлекателна млада жена, избягвам да правя такова смешно нещо. Смятам го за проява на лош вкус и липса на всякакъв финес.

Да си направиш самоснимка (селфи) е все едно да изкрещиш на света “Виж ме колко съм готин/а!” Добре, но аз не те намирам за такъв/ва. В тези случаи смятам, че трябва да сложат бутон “Не харесвам” и… ти да видиш какво ще стане 😉

За да не съм крайно негативна в оценката си, все пак ще споделя, че има някои случаи, в които да направиш сам снимка не е чак толкова лоша идея, но съм свидетел на милиони идиотски фотоси, на които самият фотоапарат трябва да слага забрана. Ако не сте се сетили още за подобна опция, подарявам идеята си на всички фирми, разработващи мислещи мобилни устройства.

И така: Искрено се надявам хората да започнат да проумяват, че не е никак готино да си правят селфита в следните случаи: докато спят (ясно е, че не спите!); докато са в банята си или в тоалетна на заведение; докато плачат, смеят се, на погребение са или друг не много за хвалене повод; с баби, дядовци, стринки, чичовци и лели;idea казвам и НЕ на селфита в магазин, докато мерите дреха в съблекалнята и на всякакви такива пред огледала.

Самоснимките обаче са интересни, когато са направени от вас с някаква цел – примерно сте на ръба на скала, на която сте се качили съвсем сами и гледката е невероятна. Искате обаче да покажете, че и вие сте там. Тогава лицето ви избутано в единия ъгъл с фокус върху гледката е съвсем приемливо. Селфи с идеята да покажете нещо креативно също е ок.

Всички останали случаи предизвикват съмнение в психичното ви здраве.