За жените, мъжете и още нещо …

Ще успее ли най-накрая да ни обедини Българско национално обединение?

Здравейте, стачкуващи, нестачкуващи, мирни граждани, спорещи с телевизорите у дома! Привет, оптимисти, черногледи и реалисти! Да поздравим и всички зад граница, които отдавна са загубили вяра, че положението в България ще се оправи някога!

2013 бе белязана от политически земетресения и земетръси още от почти самото начало на годината, като към днешна дата промяната е вече неизбежна.

Но къде е тя?! На протестите? В университетите? В детските градини – още неосъзната и невръстна? Отлетяла преди време от Терминал 2, но копнееща и милееща за Родината повече от всичко?

bnoТя е тук и сега, във всеки от нас! Крайно време е да се обединим и да изкореним лошите практики от близкото и далечно минало; крайно време е младите да канализират будните си умове и амбиции не в идеи как по-бързо и трайно да се изнесат зад граница, а в план за бъдещето на България – такова, каквото заслужават родителите ни, ние и нашите деца!

Дали Българско национално обединение (БНО) няма да бъдат поредната партия с празни обещания и популистични изяви по медиите? Техен приоритет е подобряване на образованието, което както и да го погледна, е в основата на всяко зло и добро в една държава. Неслучайно се обръща такова внимание на „ранобудните студенти“ – те символизират революцията, новото начало, смелостта и дързостта на младостта, които трябва да опиянят всички…

БНО предлага да се свика Велико народно събрание и да се изготви проект за нова конституция. Също така, да се променят законите за лустрация и да се даде по-голям достъп на народа до властовите решения, като се редактира законът за референдумите. Мерките им за промяна на статуквото според мен са точните – първо трябва да променим правилата, като заедно с това се убедим, че новите се спазват.

Ще успее ли обаче новата партия да ни обедини най-накрая?

Отговорът зависи от нас – тук и сега!