За жените, мъжете и още нещо …

Страхотен летен коктейл за 10 сек.

kori.coffee.2.2.1Лято е! Наближава време за плаж, море, сандали и… летни коктейли. Все по-често ще ни се пийва нещо студено, освежаващо и ако е събуждащо – още по-добре 😉 Затова днес избрах да ви споделя една лесна, готина и много удобна рецепта за свеж кафеен коктейл.

Първо, никога вече не изхвърляйте изстиналото кафе в каната си. Направете точно обратно – използвайте го по предназначение, но по-нестандартно. Сипете тъмната течност във формички за лед и ги приберете във фризера. На практика те се оказват безценни в летните горещини или когато ни тръшне пролетната умора.

Когато ви се прииска свеж, ободряващ и студен летен коктейл, направете следното: извадете ледените кафяви купчета, сипете ги в голяма чаша и я допълнете със студено прясно мляко. По желание може да си сипете няколко грама алкохол в питието, но не е задължително. Настанете се някъде удобно, сложете цветно чадърче на чашата, сламка, пуснете си запис с блъскащи се в скалите вълни, затворете очи… ето, на морето сте и релаксирате на макс 😉

А направата на перфектния коктейл ви е отнел не повече от 10 сек.