За жените, мъжете и още нещо …

В месеца на скорпиона

От 22 октомври насам вече сме в месеца на Скорпиона и още няколко дни остават до 23 ноември, след което той ще отстъпи място на Стрелеца.

zodiac_sign_of_scorpio_by_sergem73-d37p3fqНе съм си позволявала много често да пиша за зодии, но пък жена съм, нормално е да се вълнувам от такива неща понякога. Какво обаче ме накара да започна днешния си пост? Ами, имаме на работа един колега, който е зодия скорпион и съответно наскоро ни почерпи за рождения си ден.

Заприказвах се с него по повод зодията му и го попитах дали наистина всички скорпиони са толкова проклети и злопаметни, за каквито ги изкарват. Той ми се усмихна изпод вежди и ми кимна в знак на съгласие без да казва нищо. След като видя, че ми е леко неприятно от реакцията му, но знаете ли какво направи? Потупа ме по рамото със следните думи: “Не се притеснявай, Мариела. Много хора не разбират нашия тънък хумор и това е поредното доказателство, че астрологията греши. Няма 12 зодии, а само две – скорпион и ухапани от скорпион”.

Не можех да не се засегна поне малко… Понечих да споря, че не е така, но колегата ми само показа колко образцов пример е за представител на своята зодия. Дори не се заслуша в това, което казвам, а просто се завъртя на пети и отиде на бюрото си, за да продължи работата си.