За жените, мъжете и още нещо …

Когато най-добрата ти приятелка я няма

best-friends-fashion-friends-girls-Favim.com-742441Ще сгреша ли, ако кажа, че всяка жена има поне една най-добра приятелка? Или две? А защо не и три? Или повече? Не случайно има толкова много успешни сериали, в които главните персонажи са група жени. Сега се сещам за “Сексът и градът”, “Отчаяни съпруги”, “Любовни авантюри” и т.н. Не са един и два, просто защото тази формула наистина работи.

Да имаш приятелки, с които здравословно си приказвате на различни отнесени теми, е част от женската природа. Някъде бях чела дори изследване, според което клюките при жените повишават нивото на ендрофин в кръвта им и съвсем естествено ги карат да се чувстват по-щастливи.

Моят въпрос в случая е какво прави една жена, когато трябва да си каже довиждане със своите приятелки? Има такива ситуации. Например, когато се местите в друг град? Или сменяте работата и се ангажирате прекомерно? Или приятелката ви замине в чужбина по работа, или за постоянно. В такива ситуации просто няма как да поддържате старите си контакти. Може би най-доброто, което можете да направите и двете в подобна ситуация е да си намерите друга приятелка. Но повярвайте ми, звучи много по-лесно отколкото е в действителност. Все пак най-добрата приятелка, не случайно е “най”. Тя е трудно заменима, а понякога е дори е невъзможно да я замениш. И в подобна ситуация просто трябва да се бориш с липсата й и мъката, с която вървят ръка за ръка.