За жените, мъжете и още нещо …

Колко важни всъщност за зодиите?

Една колежка ми каза, че приличам на жена, която чете хороскопа си всяка сутрин. Това изобщо не е вярно. Отричам. Нито чета хороскопа си, нито пък съм от хората, които вземат предвид какво се казва за зодията им. Моята колежка обаче е точно такава и решила това за мен, защото веднъж съм й била споменала, че съм зодия телец и тя автоматично си извела заключенията, че съм суеверна, обичам материалните неща и какво беше… а да – била съм голям чревоугодник!

Е, сега на килограми няма да се обиждаме. Вярно е, че съм качила две три килца от миналата година, но това не означава, че храната за мен е водеща. Предното лято пък бях прекалено слаба и ми се брояха ребрата. Толкова се уплаших, че бях прекалила с бански диетата, че след това хубавичко се поглезих с каквото ми се приискваше, но не съм прекалила. Пък и близките ми казват, че така си изглеждам добре, защото съм била “загладила косъма”.

zodiac 2Колко са важни зодиите всъщност и могат ли те да повлияят на живота ни? Не знам. Аз не следя какво се пише за чертите на хората от моята зодия и когато някой ми каже, че ги проявявам, ми идва да му отвърна, че аз ако му бях казала, че съм друга зодия, той със сигурност би казал, че проявявам други черти, която аз действително проявявам, и пак щеше да излезе прав за пред себе си. И така този човек, ще си изгради някаква представа за мен, за която аз може би дори няма да подозирам.

Затова винаги съм се чудила дали трябва, ако вярваме в зодиите, да четем всикчо за собствения си знак и да се държим като типичен негов представител. Трябва ли да демонстрираме и на околните, че сме даден тип и да ги оставим да ни четат според собствените си виждания и така да се опитват да откриват слабите и силните ни страни? Честно казано ме плаши малко мисълта да позволя някой да ме гледа, все едно влизам в някакви рамки. Освен ако не са златни, разбира се! 😉 Но пак не ми допада някой да ми се бърка  в личното пространство и да опита да отгатва какво мисля, как се чувствам и как бих реагирала. Ако обаче така се опитва да ме хареса и да ме разбира, за да ми бъде по-добър приятел, тогава може би ще ми стане приятно. Но успеваемостта на това начинание пак е под въпрос, тъй като всеки човек, каквато и зодия да е, е израснал в различно обкръжение, при определени обстоятелства. Характерът му е оформен от обществото, в което живее и всички негови порядки, плюс поредицата от лични преживявания, които са съпътствали живота му, които може да са били много розови и хубави, но може и да са били трагични и да са го поставяли пред ужасни изпитания. Тогава дали един щастлив телец ще прилича ли на един изстрадал телец? Хм, не мисля.

След всичко казано дотук ми се струва, че всъщност зодиите не са никак важни и все още не мога да намеря приложение в нашия свят. По мои наблюдения обаче, хората се занимават със зодиаци най-вече за забавление.